PEC

El PEC constitueix el marc organitzatiu i ideològic d’un centre, és un instrument per a la gestió, coherent amb el context escolar, que enumera i defineix les notes d’identitat del centre, formula els objectius que vol i expressa l’estructura organitzativa de la institució.

La funció bàsica del PEC és la de proporcionar un marc global a la institució escolar que permeti l’actuació coordinada i eficaç de l’equip docent. Aquest marc ha d’estar contextualitzat en la situació concreta del centre i plantejar solucions a la seva problemàtica específica.

En el primer apartat s’identifiquen els trets d‘identitat del centre, s’analitza la situació sociocultural de la zona. Roda de Ter es troba al mig de la plana de Vic, té una població d’uns 5.212 habitants i hi ha un 18% de la població jubilada, un 65% de població activa i un 17% de població escolar.

Ens explica la història del centre, que va començar com a una extensió d’un altre Institut de Manlleu.El centre es manifesta pel respecte a totes les confessions pel pluralisme ideològic i per la renúncia a tot tipus d’adoctrinament.

S’assumeix la coeducació, el pluralisme i els valors democràtics, i l’educació s’enten com un procés integral.

En el segon partat es defineixen els objectius generals del centre i els objectius relacionats amb la metodologia dels professors.

Seguidament es defineixen les característiques generals de l’etapa de l’ESO  i la de BATXILLERAT.  També es parla de l’atenció a la diversitat per part del centre.

En el tercer apartat és sobre l’ estructura organitzativa del centre on es defineixen les diferents òrgans, els tipus de reunions i què s’hi fa.

Enllaç al PEC de l’IES Miquel Martí i Pol:

http://www.xtec.cat/iesmartipol/documents/projecte_educatiu.pdf

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s