Introducció i justificació

Aquesta unitat didàctica d’orientació que es presenta a continuació s’anomena  : “No perdis el nord”, en el curs de 3r d’ ESO  i es durà a terme a  l’Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter durant el segon període de pràctiques.

La unitat didàctica està emmarcada en el bloc d’ activitats en el medi natural. Dins del 3r trimestre, i tindrà una durada d’un mes , un total de 8 sessions, del 6 de maig al 31 de maig del 2013.

La professora em va donar a escollir entre diferents continguts a treballar, de 1r o 3r d’ESO, i entre ells hi havia la orientació.

Em va semblar una bona manera d’iniciar-me en la orientació, ja que mai havia fet cap unitat didàctica d’aquest tipus, i tot ensenyant als alumnes també alhora aprendre jo.

L’orientació és un esport amb una gran riquesa per a l’alumnat i per al treball en grup, i on el professor no usi el comandament directe, sinó que reparteixi tasques a l’alumnat. És un esport motivant per l’alumnat i que els engresca, i també d’igualtat pel que fa a sexes, tant homes com dones tenen igualtat d’oportunitats.

En aquesta UD l’alumnat aprendrà els elements bàsics i principals de l’orientació com la brúixola, el mapa, com saber orientar-se entre d’altres. Es treballarà també la comunicació entre les persones i la capacitat de treball en grup, on s’haurà d’elaborar una cursa d’orientació per grups.

bart

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s